Consulatul General al Republicii Moldova la Milano (Republica Italiană)

Linkuri utile

Privatization

Telefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Milano: +39 3206108989
La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel E-services Registru Chamber

Conversiunea permisului de conducere

Cetăţenii Republicii Moldova pot conduce mijloacele de transport pe teritoriul Republicii Italiene în baza permisului de conducere moldovenesc (tip DL 1995 şi DL 2008) pînă la un an de la data stabilirii reşedinţei în Italia. Perioada de 12 luni este oferită în scopul conversiunii permisului de conducere moldovenesc în permis de conducere de model italian.

În procesul de conversiune a permisului de conducere, autorităţile italiene, în conformitate cu prevederile Acordului bilateral existent, pot solicita de la cetăţenii moldoveni, prezentarea traducerii permisului de conducere şi confirmarea autenticităţii acestuia, efectuate de către Consulatul General al RM la Milano, Consulatul RM la Padova sau Ambasada RM la Roma.

Notă: La 12.09.2011, a intrat în vigoare Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Italiene, privind modificarea Acordului intre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Italiene privind conversiunea permiselor de conducere, semnat la Roma la 27 noiembrie 2003.

Respectiv, începînd cu data de 12 septembrie 2011, cetăţenii Republicii Moldova pot depune actele la autorităţile italiene pentru conversiunea permisului de conducere şi de tipul DL 2008. http://www.milano.mfa.md/anounsments-ro/487671/

Actele necesare a fi prezentate la oficiul consular sunt: permisul de conducere, paşaportul pentru călătorii în străinătate sau buletinul de identitate al cetățeanului Republicii Moldova şi cartea de identitate italiană (actele se prezintă în original).