Consulatul General al Republicii Moldova la Milano (Republica Italiană)

Linkuri utile

Privatization

Telefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Milano: +39 3206108989
La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel E-services Registru Chamber

Activitatea Curenta a Misiunii

Sărbătorirea Mărțișorului în nordul Italiei

La 04.03.2017, în incinta Auditoriului Maggiolini din or. Rho (localitate urbană din suburbia or. Milano) și, respectiv, la 05.03.2017, în incinta Teatrului “San Giuseppe” din orașul Torino, au avut loc evenimente culturale, organizate de membrii comunității moldovenilor din nordul Italiei, dedicate sărbătorii Mărțișorului.

Festivitățile au fost organizate de asociațiile diasporale „Vatra Neamului” din or. Milano și „Basarabia” din or. Torino, cu participarea Consulatului General al Republicii Moldova la Milano. La cele două concerte au fost prezente peste 850 de persoane, majoritatea fiind cetățeni ai Republicii Moldova.

În cadrul concertelor au evoluat grupul folcloric de copii moldoveni, români și ucraineni ”Cununița”, interpreta și instrumentista Victoria Pădure, interpreta Olga Levițchi, instrumentistul Iurie Secu, grupul muzical de la Torino „Amurg”, grupul de dans popular de la Torino ”Vatra”, cu participarea artiștilor din Republica Moldova Pavel Stratan și Marcela Scripcaru.