Consulatul General al Republicii Moldova la Milano (Republica Italiană)

Linkuri utileTelefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Milano: +39 3206108989
La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel E-services Registru Chamber

Activitatea Curenta a Misiunii

Sărbătorirea Zilei Internaționale a Copilului la Milano

La 29 mai 2016, Consulul General al Republicii Moldova la Milano, dl Sergiu Goncerenco, a participat la sărbătoarea ”Ziua internațională a copilului”, organizată la inițiativa asociațiilor diasporale moldovenești ”Vatra Neamului” și ”Dacii de Milano”, precum și cu suportul misiunii consulare a Republicii Moldova la Milano. Evenimentul s-a desfășurat în localitatea Rho (orășel din suburbia municipiului Milano), în incinta spațiului comunal destinat procesului educațional și de odihnă a copiilor.

La festivități au fost prezenți membrii fondatori ai celor două asociații diasporale, membrii misiunii consulare moldovenești de la Milano, precum și mai mulți părinți și copii moldoveni, români și italieni. Ca oaspeți de onoare au fost și doi reprezentanți din cadrul consiliului orășenesc Rho. Mesajul principal al evenimentului a fost - creșterea și educarea unei generații sănătoase în condiții decente, indiferent de naționalitate, gen sau credință.

In cadrul festivităților, membrii Asociației ”Dacii de Milano” au prezentat un concert, interpretând cântece și poezii moldovenești, destinate copilăriei și atașamentului dintre părinți și copii. După concert au fost organizate jocuri distractive și concursuri pentru copiii și părinții prezenți.

La final, membrii Asociației diasporale ”Vatra Neamului” au servit oaspeții cu bucate moldovenești, pregătite chiar de membri fondatori ai organizației.