Consulatul General al Republicii Moldova la Milano (Republica Italiană)

Linkuri utileTelefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Milano: +39 3206108989
La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel E-services Registru Chamber

Activitatea Curenta a Misiunii

Mărțișor 2016

La 6 martie curent, Consulul General al Republicii Moldova la Milano, Sergiu Goncerenco, a participat la a opta ediție a Festivalului „Mărțișor 2016”, care s-a desfășurat în incinta Teatrului “San Giuseppe” din orașul Torino, organizat de Asociația diasporală moldovenească ”Basarabia” (Președinte dna Larisa Olărescu).

La eveniment au participat circa 500 de cetățeni, majoritatea moldoveni din Torino și alte localități din nordul Italiei. Printre participanți au fost și cetățeni români, ucraineni, precum și italieni.

În cadrul festivităților au evoluat dansatori și cântăreți din Republica Moldova, România, Ucraina și Italia și anume: grupul muzical de la Torino „Amurg”, grupul de dans popular de la Torino ”Hora Basarabiei”, interpreții de muzică populară și de estradă Grigore Gherman (Ucraina), Gheorghe Beghiu (România), Natalia Zacon (Republica Moldova), Agostino (Italia). Ca invitat special a fost compozitorul și interpretul de muzică Pavel Stratan.