Consulatul General al Republicii Moldova la Milano (Republica Italiană)

Linkuri utileTelefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Milano: +39 3206108989
La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel E-services Registru Chamber

Activitatea Curenta a Misiunii

Intilnirea cu comunitatea moldovenilor din or. Milano

La 27 decembrie 2015, în incinta Palatului de ceremonii oficiale al comunei Rho, provincia Milano, a avut loc o întâlnire cu membrii comunităţii moldovenilor din or. Milano, prilejuită sărbătorilor de iarnă.

Întâlnirea a avut drept obiectiv extinderea contactelor cu conaţionalii aflaţi în or. Milano, păstrarea minunatelor obiceiuri şi tradiţii moldoveneşti, dar şi consolidarea comunităţii moldovenilor din Italia.

Folosind această ocazie, Consulul General a adus tuturor celor prezenţi sincere felicitări cu prilejul Crăciunului și Anului Nou, îndemnând-ui la unitate, solidaritate şi la păstrarea obiceiurilor şi tradiţiilor noastre strămoşeşti. Totodată, conaţionalii au fost încurajaţi la un dialog mai activ cu misiunea consulară, fapt ce va asigura o mai bună cunoaştere a problemelor cu care se confruntă şi ar facilita promovarea mai eficientă a intereselor cetăţenilor Republicii Moldova aflaţi în Italia.

Copii, dar şi cei maturi prezenţi, au realizat un scurt recital de poezii şi colinde de Crăciun. Pe tot parcursul serii au fost servite bucate şi vinuri moldoveneşti, o parte din mâncăruri fiind pregătite chiar de membrii diasporei.

În cadrul evenimentului a fost promovată ideea instituirii unei noi asociaţii diasporale moldovenești la Milano, care ar avea drept scop promovarea imaginii pozitive a țării noastre în Republica Italiană, precum şi consolidarea legăturilor culturale, economice, sociale, educaţionale între cele două state.

În final, toţi cetăţenii moldoveni prezenţi la acest eveniment şi-au arătat deschiderea spre o colaborare mai strânsă cu Consulatul General şi au salutat iniţiativa intensificării contactelor prin organizarea mai multor activităţi comune.

Galerie foto