Consulatul General al Republicii Moldova la Milano (Republica Italiană)

Linkuri utileTelefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Milano: +39 3206108989
La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel E-services Registru Chamber

Activitatea Curenta a Misiunii

Prezentarea vinurilor moldoveneşti, cu genericul „VINUL DIN MOLDOVA – O LEGENDĂ VIE”.

În seara zilei de 4 iunie, în cadrul vizitei dlui Ion SULA, Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare al RM în Italia, în incinta Pavilionului Republicii Moldova din cadrul Expo Milano 2015, a avut loc prezentarea vinurilor moldoveneşti, cu genericul „VINUL DIN MOLDOVA – O LEGENDĂ VIE”.

Participanţii la Expoziţie au fost invitaţi să cunoască și să degusteze vinuri de calitate de origine moldovenească, produse prin utilizarea celor mai noi tehnologii. Obiectivul organizatorilor a fost de a demonstra potențialul de producție și export a industriei naționale vitivinicole.

Ministrul a făcut o scurtă relatare la temă, referindu-se la promovarea politicilor în sector, precum şi la dezvoltarea industriei vinului, menţionând, totodată, că sectorul vitivinicol atrage în prezent investiții locale şi străine considerabile, reprezentând unul dintre cele mai dinamice sectoare ale economiei moldovenești.

Mai mult, a ţinut să sublinieze rolul partenerilor Republicii Moldova în dezvoltarea domeniului, în special al UE, USAID etc., datorită cărora vinurile moldovenești sunt exportate astăzi în circa 61 de țări, printre care: Polonia, Republica Cehă, Germania; CSI, România, SUA, Canada, China, Japonia, etc.

Folosind această ocazie, Ministrul a adresat tuturor invitaţia de a ne vizita țara şi a participa la o nouă ediţie - 2015 a Zilei Naţionale a Vinului, care va avea loc în perioada 3 - 4 octombrie curent.

De menționat, că printre oaspeţii acestui eveniment au fost delegaţii ale ţărilor participante la Forumul miniştrilor agriculturii din ţările participante la Expo Milano 2015 (Lituania, România, Polonia, Republica Populară Chineză), reprezentanţi ai mass - media, agenţi economici din diverse ţări, alţi vizitatori, care au apreciat înalt calităţile gustative ale vinurilor prezentate.

Galerie foto