Consulatul General al Republicii Moldova la Milano (Republica Italiană)

Linkuri utileTelefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Milano: +39 3206108989
La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel E-services Registru Chamber

Activitatea Curenta a Misiunii

Festivalul „Mărțișor 2015” la Torino

În ziua 8 martie curent, în incinta Teatrului “San Giuseppe” din or. Torino, a avut loc Festivalului „Mărțișor 2015”.

De menționat, că Festivalul” Mărțișor” la Torino a devenit deja o tradiție, anul acesta fiind la a șaptea ediție, organizat de Asociația diasporală ”Basarabia” (Președinte dna Larisa OLĂRESCU).

La eveniment au participat circa 450 de cetățeni, majoritatea moldoveni din Torino și alte localități din nordul italiei.

În cadrul festivităților au evoluat cântăreți și dansatori din Republica Moldova, România, Italia și anume: Grupul muzical moldovenesc „Amurg”, Corul Bisericii Ortodoxe Sfântul Nicolae din Torino, interpreții de muzică populară Gabriela AVRAM, Virginia Moraru, Dana GAVRILIUC- PARFENE, Gicu PITIRUȚ, dansatoarea italiană AZIZA.

Ca invitați speciali la Festival au fost maestrul naiului Vasile IOVU și vestita cântăreață de muzică de estradă, Natalia BARBU. Ca întotdeauna, cântecele acestora au îndemnat cetățenii moldoveni la dansuri și veselie.

În discursul său de deschidere a Festivalului dna Larisa OLĂRESCU, care a fost și moderatorul întregului eveniment, a accentuat că prin respectarea și transmiterea tradițiilor, din generație în generație, poporul își păstrează identitatea sa, subliniind că poporul nostru este bogat în tradiții frumoase.

În cuvântarea sa Consulul General, dl Sergiu GONCERENCO, a mulțumit organizatorilor pentru inițiativele nobile de a păstra, sărbători și transmite urmașilor obiceiurile și tradițiile neamului, subliniind că tradiția de a sărbători sosirea primăverii este cea mai frumoasă și semnificativă.

Totodată, ținând cont că evenimentul a avut loc în ziua de 8 martie, dl Sergiu GONCERENCO a felicitat doamnele și domnișoarele prezente cu Ziua Internațională a Femeii, sărbătoare celebrată inclusiv și în Italia.

Galerie foto