Consulatul General al Republicii Moldova la Milano (Republica Italiană)

Linkuri utileTelefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Milano: +39 3206108989
La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel E-services Registru Chamber

Activitatea Curenta a Misiunii

Serată, organizată la Consulatul General, cu prilejul Sfintelor Sărbători de Iarnă

În seara zilei de 24 decembrie 2014, în incinta Consulatului General a avut loc o serată cu ocazia Crăciunului, Anului Nou și celorlalte sărbători de iarnă.

Evenimentul a fost organizat de colectivul misiunii consulare, împreună cu membrii comunității moldovenilor din or.Milano.

Pe lângă celebrarea frumoaselor sărbători de iarnă, un scop aparte al seratei l-a constituit păstrarea obiceiurilor şi tradiţiilor frumoase moldoveneşti, precum şi consolidarea comunităţii conaționalilor din Italia, astfel ca aceasta să devină un puternic partener de dialog atât cu autorităţile italiene, cât şi cu cele din țara noastră.

În discursul său cu ocazia deschiderii seratei, Sergiu Goncerenco, Consul General al RM la Milano, a adus sincere felicitări celor peste 50 de cetățeni moldoveni cu prilejul Crăciunului, ajunului Anului Nou, precum și celorlalte sărbători de iarnă, îndemnând-ui la unitate, solidaritate şi să păstreze obiceiurile şi tradiţiile noastre strămoşeşti, oriunde nu s-ar afla. Totodată, conaţionalii au fost încurajaţi la un dialog mai activ cu misiunea consulară, fapt ce va asigura o mai bună cunoaştere a problemelor cu care se confruntă cetăţenii RM aflaţi în Italia şi ar facilita promovarea mai eficientă a intereselor acestora.

În cadrul evenimentului a fost încurajată, repetat, ideea instituirii unei noi asociaţii diasporale la Milano, care ar avea drept scop promovarea imaginii pozitive a Republicii Moldova în Republica Italiană, precum şi consolidarea raporturilor culturale, sociale și interumane între cele două state.

Pe parcursul seratei, copii, dar şi cei maturi prezenţi, au realizat un scurt recital de poezii şi colinde de Crăciun, fiind servite bucate moldoveneşti, pregătite chiar de membrii diasporei.

În final, toţi cetăţenii moldoveni, prezenţi la eveniment, s-au arătat deschiși spre o colaborare mai strânsă cu misiunea consulară şi au salutat iniţiativa intensificării contactelor prin organizarea mai multor activităţi comune.

Galerie foto