Consulatul General al Republicii Moldova la Milano (Republica Italiană)

Linkuri utile


Privatization

Telefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Milano: +39 3206108989
La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel E-services Registru Chamber

Activitatea Curenta a Misiunii

Participarea la premierea învingătorilor concursul de poezie internatională “Giovani e Poesia Triuggio (Milano)”

La 01.06.2014 în comuna Triuggio, Republica Italiană, a avit loc premierea învingătorilor a celei de a 23-a ediție a concursului internațional de poezie “Giovani e Poesia-Triuggio (Milano)”.

Premiul Internațional de Poezie s-a născut in anul 1991 ca un obiectiv al Centrului de Poezie și Tineret din Triuggio. În decursul anilor s-a constatat o mare participare a elevilor și tinerilor din Italia dar și a altor țari. Participarea copiiilor din Republica Moldova a devenit o constantă a acestui concurs la care se inscriu anual mai mult de o mie de participanți din peste 20 de tari. Anul acesta printre învingătorii concursului sau aflat și două tinere din Republica Moldova, Doina Postolachi din or. Chișinău și Mihaela Butuc din or. Criuleni.

La ceremonia de premiere a învingătorilor concursului menționat, au participat reprezentanții autorităților locale, membrii ai asociațiilor diasporale, cetățeni italieni, membri ai corpului diplomatic acreditat în nordul Italiei, printre care și Consulul Consulatului General al RM la Milano, Vladimir Sacagiu.

Folosind această ocazie, în mesajul său reprezentantul misiunii consulare de la Milano a adresat felicitări din partea Consulatului General al RM la Milano tuturor celor prezenți, precum și a mulțumit organizatorilor pentru invitație, urîndule mult succes în continuare și ca acest premiu să devină o tradiție și să poarte un caracter permanent, iar numărul participanților și invitaților să crească de la an la an. Concursul dat demonstrînd încă odată că cultura, poezia, literatura a fost şi va fi acea legătură spirituală, care uneşte reprezentanţii diferitor popoare în numele prosperării generaţiilor actuale şi celor viitoare.

În final organizatorii au ținut să aducă sincere mulțumiri tuturor celor care au contribuit la organizarea acestei ediții, totodată, fiind dat startul celei de a 24- ediții a concursului menționat. Astfel, toți doritorii de a participa pot transmite lucrările lor la adresa Centrului de Poezie și Tineret din Triuggio pînă la 31 ianuarie 2015, după care acestea vor fi evaluate iar învigătorii concursului vor fi anunțați ulterior prin scrisori oficiale.